Izvor:
15.11.2019 u 12:59
0

ITALIJA U ŽALOSTI: Teški gubici u POPLAVAMA U VENECIJI!

Centralni Trg svetog Marka u Veneciji je poplavljen i zatvoren za turiste, dok je voda preplavila ponovo prodavnice i hotele u tom italijanskom gradu.

Lokalne vlasti su saopštile su da je plima dostigla 154 cm, nešto ispod očekivanja, ali i dalje je 70 odsto grada pod vodom, preneo je Rojters.

– Još jedan dan uzbune za Veneciju. Jugo nastavlja da duva. Pozivam sve… da se pripreme na nivo vode – napisao je gradonačelnik Luiđi Brunjaro na svom Tviter nalogu.

Brunjaro je okrivio klimatske promene za plavljenje grada, istorijske bazilike, trgova i zgrada starih više vekova.

Nivo vode će se smanjiti tokom vikenda na 110-120 centimetara, saopštio je Meteorološki zavod Venecije.

U normalnim okolnostima nivo mora je 80-90 centimetara što je generalno puno, ali pod kontrolom.

Sneg se očekuje u gradu Beluno, na severu regiona Veneto, u podnožju Dolomita, što bi potencijalno moglo da pogorša i situaciju u Veneciji.

Italijanska vlada je proglasila juče vanredno stanje u Veneciji i dodelila početnih 20 miliona evra za saniranje štete.

Vlada će održati vanredni sastanak 26. novembra da bi razgovarala o upravljanju i strukturalnim problemima grada, rekao je italijanski premijer Ðuzepe Konte u intervjuu dnevniku "Korijere dela sera".

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter