Izvor:
19.11.2019 u 16:02
0

POTRAGA ZA DOKAZIMA Finansijska policija u „Arselor Mital“

Finansijska policija izvršila je danas upad u kancelarije kompanije Arselor Mital u Milanu i Tarantu i zaplenila dokaze u okviru istrage o problematičnoj fabrici čelika Ilva, koju kompanija želi da vrati vladi.

Ovaj slučaj je uzdrmao vladu premijera Ðuzepea Kontea i izazvao zabrinutost zbog ekonomskih posledica koje bi potencijalno gašenje grupe imalo, uključujući i njenu ogromnu problematičnu elektranu u Tarantu, prenosi italijanska agencija ANSA.

Italijanska vlada je u petak uložila žalbu u pokušaju da spreči Arselor Mital da izađe iz sporazuma o kupovini fabrike Ilva. Fabrika je veliki zagađivač okoline i zapošljava oko 8.200 radnika u zoni velike nezaposlenosti, piše Rojters. Kompanija je najavila odluku da se povuče iz sporazuma nakon što je vlada ukinula garantovanje zakonskog imuniteta njihovim menadžerima tokom čišćenja fabrike čelika u Tarantu.

Vlada je saopštila da grupa nema zakonskih osnova za povlačenje iz ugovora i optužila je da je koristila imunitet kao izgovor da se udalji od Ilve zbog velikih gubitaka. Zvaničnici u Milanu istražuju navodne tržišne manipulacije i druga krivična dela povezana sa imovinom kompanije, rekao je neimenovani izvor za Rojters.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter