Izvor:
05.12.2019 u 12:00
0

LUKAŠENKO NEĆE U BRATSKU RUSIJU: Belorusija nikada neće postati deo druge države!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Belorusija nikada neće postati deo druge države, čak ni bratske poput Rusije.

Lukašenko je to rekao uoči za vikend planiranog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o poboljšanju ekonomskih veza.

On je u beloruskom parlamentu kazao da neće potpisati nijedan dokument koji može da našteti interesima te bivše sovjetske republike i dodao da će bilo koja unija sa Rusijom biti formirana pod ravnopravnim uslovima.

– Koji drugi uslovi (bi mogli biti)? Aneksija, preuzimanje, invazija? Ne. Vremena su drugačija i niko neće na takav način razgovarati sa Belorusima. Mi to jednostavno ne bismo dozvolili – rekao je Lukašenko, odbacujući spekulacije da bi Rusija mogla da pripoji Belorusiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter