Izvor:
07.12.2019 u 10:51
0

INCIDENT! PLJUŠTE OPTUŽBE! Američka vojska tvrdi: Rusi su oborili našu bespilotnu letelicu u Libiji!

Američka vojska veruje da je nenaoružanu američku bespilotnu letelicu, koja je nestala u prošlog meseca u Libiji, u stvari oborila ruska protivvazdušna odbrana.

Američka vojska zahteva povratak olupine drona, saopštila je komanda američkih snaga u Africi.

Takav incident podvukao bi sve veću ulogu Moskve u Libiji, gde ruski plaćenici navodno intervenišu u građanskom ratu u ime zapovednika sa sedištem u istočnoj Libiji, Kalife Haftara,

Haftar pokušava da preuzme glavni grad Tripoli, koji sada drži međunarodno priznata Libijska vlada nacionalnog sporazuma (GNA)

General američke vojske Stiven Taunsend, komandant snaga SAD u Africi, rekao je da veruje da operateri vazduhoplovne odbrane u to vreme „nisu znali da je u pitanju američka letelica s daljinskim upravljanjem kada su pucali na nju“.

Ali oni sada zasigurno znaju kome pripada i odbijaju da je vrate. Kažu da ne znaju gde je, ali ja u to ne verujem“, rekao je Taunsend.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter