Izvor:
11.12.2019 u 14:17
0

TAJMOVA LISTA GODINE Lizo, američke fudbalerke… Pogledajte ko je još

Ugledni američki magazin "Tajm" proglasio je pevačicu Lizo za zabavljača godine, dok je ženski fudbalski tim proglasio sportistima godine.

Kako je naveo magazin Lizo je izabrana jer ona predstavlja nešto novo i jer je njen zvuk, koji predstavlja sintezu pop, rep i R&B muzike "nemilosrdno pozitivan i nemoguće upečatljiv" sa oštrim ivicama "koje prave osećaj da vam je oduvek u mozgu".

– Njeni tekstovi su smešni, bezobrazni i ranjivi. U vremenu kada korisnici Instagrama pijuckaju čaj sa ravnim stomakom ili se pretvaraju da jedu ogroman čizburger, Lizo prodaje nešto radikalnije – ideju da ste već dovoljni – navodi magazin.

Za menadžera godine po američkom listu izabran je izvršni direktor Dizni kompanije Bob Ajger, budući da je odlazeća godina za kompaniju bila veoma dobra.

Kako se navodi Ajger je svoju kompaniju pretvorio u ogroman medijski i tehnološki biznis, i obezbedio da proizvodi Volt Dizni kompanije ostanu veoma omiljeni.

Za sportisu godine proglašen je ženski fudbalski tim koji je pre više od pet meseci osvojio Svetsko prvenstvo.

TAJMOV IZBOR ZA 2019. Tinejdžerka ličnost godine

Od tada, navodi uredništvo lista, nema ko nije čuo za njih, a nezaboravan je i njihov doček, kada je hiljade građana Menhetna izašlo da pozdravi 23 žene koje su osvojile svetski kup.

– Priče o nejednakostima prenose se sa generacije na generaciju u timu: skučene hotelske sobe prepune buba i buke u 80-im i 90-ima, sumorni terenski uslovi tokom 2000-ih i bonus sistem koji je ostavio žene sa inferiornim mogućnostima za zaradu, uprkos njihovim superiornim rezultatima – piše "Tajm".

Dodaje se i da su one uprkos pritisku blistale na prvenstvu, a da je njihova borba za ravnopravne plate muškaraca i žena pretvorila fudbalski turnir u platformu za podsticanje društvenog napretka.

U kategoriji "Čuvari" izabrani su javni službenici, njih 363.000, među kojima je i onaj koji je postao uzbunjivač u slučaju opoziva američkog predsednika Donalda Trampa.

– Pre nego što smo imali Ustav, imali smo i zaštitu javnih službenika koji prijavljuju zloupotrebu vlasti – piše Tajm i dodaje da je za mnoge službenmike koji su istupili imalo određenu cenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter