Izvor:
18.06.2019 u 09:16
0

ŽELITE SAVRŠENO TELO? Stručnjaci savetuju vežbe koje možete raditi kod kuće!

Zategnuto telo san je svake žene, a za to vam nisu potrebne skupe sprave. Dovoljno je da znate kako pravilno da radite vežbe kod kuće. Uz ove jednostavne vežbe brzo ćete oblikovati telo, a potrebna vam je samo osnovna oprema. Upornost je najbitnija, a rezultati neće izostati.

– Za najbolje rezultate vežbajte ujutro, pre doručka, a ako tada nemate dovoljno vremena možete i u toku dana, dva sata posle obroka. Sve vežbe se ponavljaju 12 puta, a preporučuju se tri do četiri serije – savetuje Miloš Marinović, personalni trener.

On dodaje da bi bilo dobro da se dame zagreju pre trenina i da se istegnu posle toga. Najbolje su vežbe koje aktiviraju više mišićnih grupa i oblikuju celo telo.

VEŽBA ZA RAVAN STOMAK

Vežba idealna za ceo stomak, posebno za donje partije. Lezite na leđa i ruke stavite pored tela. Noge savijte u kolenima, pa podižite gornji deo tela gurajući kolena ka grudima.

Prstima dotaknite pete, i u tom trenutku izdahnite vazduh. Vratite se u početni položaj i izdahnite. Pokreti treba da budu kontrolisani i bez cimanja. Trudite se da telo ne "vučete" glavom i vratom, već da sve radite mišićima stomaka.

VEŽBA ZA BOČNE MIŠIĆE

Zategnut stomak podrazumeva izvajane bopčne mišiće, a ova vežba utiče na njih. Sedite na pod, naslonite se na ruke i blago savijte laktove.

Noge treba da budu potpuno spojene. Povlačite kolena što više ka sebi i u stranu. Vratite se u početni položaj, pa savijte noge na drugu stranu. Noge možete da spuštate u početnom položaju na pod, ali efekat je jači bez toga. Izdah kada su noge zgrčene.

VEŽBA ZA ZADNJICU I RUKE

Zauszmite stav s raširenim nogama, a u ruke uzmite tegove. Polako se spuštajte u čučanj, vodeći računa da kolena ne idu napred. Iza sebe možete da stavite steper, radi sigurnosti.

Iz čučnja od 90 stepeni podižete se ponovo i spuštate ruke. Protegnite se na prste, pa se vratite na pete i ponovite sve.

Izvor: Blic žena
Foto: Blic žena/ Ljubica Krstić/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter