Izvor:
25.08.2019 u 14:24
0

PRAVO PREDJELO: Kuglice od sira!

Za ovo ukusno predjelo vam ne treba puno vremena.

Sastojci:

1 jaje
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1 prstohvat kajenskog bibera
1/8 l mleka
125 g sira (čedar ili grejerzer)
ulje za pohovanje

Savet unapred: Važno je da ulje za pohovanje bude dobro zagrejano na pravu temperaturu (190°), kako bi kuglice bile vazdušaste i krckave.

Priprema:
Jaje umutiti. U činiji izmešati brašno, prašak za pecivo, so i biber. U sredini napraviti udubljenje i u njega staviti jaje. U smesu sipati 4 kašike mleka i sve zajedno dobro izmešati. Zatim sipati još mleka dok testp ne počne da otpada s kašike u krupnim kapima. Tome dodati rendani sir i masu dobro izmešati. U tiganj ili pliću šerpu sipati ulja 5 cm i dobro zagrejati. Testo sipati u ulje supenom kašikom i pržiti 3-4 minuta, dok kuglice ne postanu sa svih strana braonkaste. Ostaviti ih kratko na salveti da se ocede, a zatim servirati na tacni.

stvarukusa.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter