Izvor:
21.09.2019 u 01:48
0

DOMAĆICE, PAŽNJA: Trikovi za mikrotalasnu bez koji nećete moći!

Nudimo vam pet neverovatno korisnih životnih trikova koji će vas naučiti kako da koristite mikrotalasnu pećnicu na ne baš uobičajene načiine.

Luk narežite bez suza

Odrežite oba kraja oguljenog luka i stavite ga u mikrotalasnu pećnicu, podešavajući vreme zagrevanja na 30 sekundi. Za to vreme, sok će se osušiti i možete ga seckati bez suza.

Hlebu vraćamo svežinu

Kriške hleba omotajte vlažnom krpom i stavite u mikrotalasnu na par sekundi: hleb će upiti vodu, zagrejati se i postati mekan, kao da je tek izašao iz rerne.

Pržite orahe i bademe

U posudu stavite jedan sloj kikirikija, badema ili indijskog oraha i stavite u mikrotalasnu na dva minuta. Zatim izmešajte orahe i ponovo stavite u rernu na minut. Ponovite postupak dva ili tri puta.

Priprema omleta

Razbiti jaja u duboku šolju, posoliti i pobiberiti. Dodajte sir ili rendano zelje. Stavite šolju u mikrotalasnu na tri minuta. Omlet je spreman.

Da čips ponovo bude hrskav

Ukoliko ste otvorili čips i niste ga odmah pojeli, verovatno je izgubio svoju hrskavost. U posudu stavite papirni ubrus, stavite čips u 1-2 sloja i ponovo pokrijete ubrusom. Trideset sekundi zagrevanja dovoljno je da se višak vlage iz čipsa potpuno apsorbuje u papir i čips će ponovo biti hrskav.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter