Izvor:
23.09.2019 u 18:47
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI,NOĆNO MRŠAVLJENJE: Gubite kilograme i dok spavate! (FOTO)

Znate li da dok spavate vaš organizam sagori između 300 i 400 kalorija, što je gotovo ista količina energije koju potrošite tokom jednočasovnog trčanja? Stručnjaci tvrde da vam kvalitetan san može pomoći da izgubite kilograme, baš kao i fizička aktivnost. Ukoliko želite da se uverite u to, morate da uvedete nove navike u život, koje će vam ubrzati metabolizam tokom sna. Otkrićemo vam koje:

Najpre, neka prostorija u kojoj spavate bude prohladna, a preporučena temperatura je oko 18 stepeni. Istraživanja su pokazala da hladnije okruženje aktivira bež masne ćelije, zaslužne za termoregulaciju. Kada spavate u hladnoj sobi ili nagi, vaše telo počinje da sagoreva više energije, da bi se zagrejalo. Zbog toga se možete osećati mršavije ujutru.

Pred spavanje popijte čašu soka od grožđa, jer on sadrži specifičnu suspstancu zvanu resveratrol (antioksidans), koja konvertuje "lošu" belu masnoću u "dobru" bež. Tokom spavanja, vaše telo koristi bež masnoće da bi se ugrejalo, pa će ga zato ovaj napitak naterati da se reši viška masti, umesto da ga skladišti.

Idite na spavanje i ustajte u isto vreme. Studije su pokazale da je spavanje bez uspostavljenog reda povezano sa gojenjem. Prirodno, hormon melatonin nam poručuje kada bi trebalo da legnemo, pomažući bež masnim ćelijama u sagorevanju kalorija. Ako vam je režim spavanja neusklađen, ometate proizvodnju ovog hormona i lišavate sebe kvalitetnog sna. Kao rezultat toga možete biti umorni ujutro, ali i osećati potrebu za visokokaloričnim obrocima, koji će vam povećati energiju. Sve ćete ovo izbeći usklađenim režimom sna.

Proizvodnju melatonina ne remeti samo ovo, već i svetlost koju emituju "pametni" telefoni, tableti i laptopi. Oni odlažu proizvodnju ovog hormona, zbog čega teže tonemo u san i budimo se umorniji. Pokušajte da dva sata pre spavanja ne koristite nijedan od navedenih uređaja, već čitajte knjigu.

Konzumirajte proteinsku užinu pred spavanje, poput jogurta, mladog sira, tanke ćureće šnicle ili kikiriki putera. To će vam ubrzati metabolizam, kao i razvoj mišića.

Bavite se sportom dva sata pred odlazak na spavanje, jer je dokazano da fizička aktivnost oslobađa stresa, ubrzavajući metabolizam. Najbolji izbor su plivanje ili dizanje tegova, kao i slični treninzi izdržljivosti, koji vas neće potpuno razbuditi, ali će dovesti do "noćnog" mršavljenja.

Nekoliko vrsta čajeva takođe će vam pomoći u gubljenju kilograma tokom sna, i to prirodnih, biljnih. Cimet smanjuje upale i sprečava jutarnje nadimanje, nana smanjuje apetit, a kamilica poboljšava varenje i opušta živce.

Sve navedeno pomoći će vam da mršavite i tokom noći, ali prave rezultate videćete samo ako, uz to, budete vežbali i zdravo se hranili tokom dana. Rezultate očekujte vrlo brzo…

Izvor:nadlanu.com
Foto:Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter