Izvor:
27.10.2019 u 09:49
0

LAKO DO RAVNOG STOMAKA: OVIH 6 saveta morate poslušati!

Svako ko ima iole iskustva sa dijetama zna kako one mogu biti iscrpljujuće i kako je yo-yo efekat posledica gotovo svake od njih. Međutim, svaka od njih sadrži i određena fitnes pravila, koja su zajednička gotovo svakoj od njih i zaista efikasna. Ovoga puta izdvojili smo pravila koja nalažu sve najpoznatije dijete, koja će vas dovesti do željene linije bez rigoroznih režima ishrane.

1. Mršavite postepeno

Nutricionisti tvrde da je kvalitetna i zdrava dijeta s kojom ne mršavite više od kilogram nedeljno, ako gubite više od kilograma u ovom periodu znači da ste osim vode i masnoće izgubili i mišićno tkivo, što vam nikako nije u interesu.

2. Izbacite šećer, ne i masti

Višak šećera koji dobijamo iz hrane poput testa i slatkiša taloži se u masne naslage, posebno u predelu stomaka, pa je nužno da ove namirnice izbacimo iz ishrane ukoliko želimo da smršamo. Sa druge strane, zdrave masti su nam neophodne, kako bismo u naš organizam uneli potrebne nutritijente i bili siti što duže vreme. Ukoliko izostavite zdrave masti iz ishrane, nedostajaće vam energije, snage, a izostaće i željeni rezultati pri mršavljenju.

3. Ne izostavljajte doručak

Kvalitetan doručak je najbolji način da započnete dan. Doručak bi trebalo da se sastoji iz zdravih masti, proteina i složenih ugljenih hidrata.

4. Redovni obroci

Važno je da imate dobro isplanirane obroke, koji su balansirani i bogati neophodnim nutritijentima, da ih imate 5 dnevno i da se trudite da jedete svakoga dana u približno isto vreme.

5. Vodite računa o ravnoteži

Većina dijeti zasniva se na konzumiranju samo jedne vrste namirnica što dovodi do dizbalansa u organizmu. Najbolji način da zaista izgubite kilograme je da imate zdrave izbalansirane obroke, koji ne podrazumevaju odricanje od ma čega, već samo izbalansirane i umerene porcije.

6. Pokrenite se

Fizička aktivnost je neizostavna na putu mršavljenja, pre svega jer podstiče sagorevanje masti i izgradnju mišićnog tkiva. Uz to ubrzava metabolizam i daje potrebnu dozu energije. Kako biste ostvarili kalorijski deficit, zaista je važno da barem 4 puta nedeljno odvojite vreme za neku vrstu fizičke aktivnosti.

Ukoliko usvojite ovih 6 saveta, moći ćete uz strpljenje i dovoljno truda da dovedete svoje telo do perfekcije, bez izlaganja rigoroznim režimima ishrane.

Izvor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter