Izvor:
03.11.2019 u 21:09
0

UŽIVAJTE U SLATKIM PLODOVIMA ZLATNE JESENI: EVO zašto bi trebalo konzumirati BUNDEVU što više!

Pravo je vreme za uživanje u slatkim plodovima zlatne jeseni. Tu je nezaobilazna bundeva koju bi trebalo što više konzumirati zbog blagotvornih sastojaka. Čisti organizam od toksina, bogata je antioksidansima i deluje protivupalno. Odlična je za zglobove, pomaže kod povreda mekog tkiva, ali i u borbi protiv stresa.

Bundeva je bogata vitaminom A, koji čuva oči od degenerativnih promena i katarakte, dok visok nivo vitamina C doprinosi jačanju imuniteta i podstiče proizvodnju kolagena, što kožu čini blistavom i elastičnom.

Ukoliko ste se zapitali zašto je narandžaste boje, evo odgovora: izuzetno je bogata karotenom, koji usporava starenje i sprečava kardiovaskularne bolesti. Semenke od bundeve, koje rado grickamo, imaju visok nivo proteina i masnih kiselina koje pomažu u regulaciji holesterola, čuvaju od artritisa, jačaju moždane funkcije, dok je ulje iz semenki bundeve odlično za lečenje upale prostate.

Izvor: nadlanu.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter