Izvor:
10.12.2019 u 18:50
0

5 JEDNOSTAVNIH PRAVILA: Kako da smanjite obim struka za nedelju dana!

Naše dnevne, najčešće prehrambene navike, uzrok su nadimanju i povećanom taloženju masnih naslaga u predelu stomaka, koje se tako uporno trudimo da eliminišemo. Međutim, potrebno je da uvedemo samo nekoliko jednostavnih pravila u svoj način ishrane, kako bismo već za nedelju dana primetili kako se obim našeg struka smanjio.

1. Smanjite unos soli

Iako so daje poseban ukus hrani, njeno prekomerno korišćenje zadržava vodu u telu i stvara osećaj nadutosti, što čini da naš stomak izgleda veće. Dakle, pokušajte da slanu i nezdravu hranu svedete na minimum, kako biste što pre videle rezultate svog truda u borbi protiv masnih naslaga u predelu stomaka.

2. Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb, testenine i pirinač, mnogima su omiljene namirnice, ali reč je o namirnicama bogatim ugljenim hidratima, koji nikako nisu saveznici vitke linije. Za doručak jedite puno proteina, koje možete naći u jajima i siru, dok tokom ručka fokus treba da bude na vlaknima iz povrća. Pokušajte da smanjite unos ugljenih hidrata ako želite da što efikasnije istopite masti na stomaku.

3. Izbegavajte mleko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme sa probavom i povećati nadutost. Da biste utvrdili da li vam latoza smeta i da li je ona uzrok vaše nadutosti i usporenog metabolizma, pokušajte da mleko izbacite iz ishrane barem na 7 dana.

4. Pažljivo birajte voće koje jedete

Iako je voće veoma zdravo, neki plodovi se veoma teško vare. što dovodi do osećaja nadutosti. Iako su jabuka i kruška veoma zdrave voćke, veoma teško se vare, pa je bolje zameniti ih limunom, pomorandžom i bobičastim voćem, koje ubrzava metabolizam i povoljno utiče na naš imunitet.

5. Smanjite unos šećera

Ako želite da što pre izgubite u obimu struka, zaboravite na namirnice bogate šećerom, bar na neko vreme. Pokušajte da iz izhrane izbacite slatkiše, alkohol, sokove i prerađenu hranu i primetićete kako gubljenje kilograma nikad nije bilo brže i jednostavnije.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter