Izvor:
11.09.2019 u 19:07
0

KAKO SE REŠITI UMORA: U 3 poteza!

Male promene u ponašanju mogu da vam pomognu da se osećate bolje bez obzira na vrućinu i obaveze. Evo šta možete da pokušate.

Ako i vi pokušavate da balansirate između hiljadu obaveza i hiljadu uloga koje imate u životu, verovatno se osećate iscrpljeno i pod normalnim okolnostima. Kad to pomnožite sa temperaturama… Možda je vreme da uradite nešto za sebe pre nego što se onesvestite od umora i vrućine negde, žureći s posla, u vrtić, u nabavku ili već… gde god da morate da idete da završite "samo još nešto".

Dobra vest je što postoji nekoliko jednostavnih stvari koje možete da uradite odmah, već danas, koje će vam pomoći da se osećate malo bolje. Naravno, ideja je da se rešite potencijalnih stresora pre nego što počnu da vam prave probleme, malim promenama u svakodnevnim navikama koje su poznate i kao "mikrokoraci".

Evo šta možete da pokušate, pošto su naučna istraživanja pokazala da "radi", u takvim situacijama:

Prestanite da radite više stvari u isto vreme

Kad ste iscrpljeni, pokušaj da uradite više stvari istovremeno može delovati primamljivo.

U teoriji, "što pre sve uradite, pre ćete moći da se odmorite, pa možda nije loše da uradite što više možete istovremeno" ne zvuči kao loša ideja. U praksi, multitasking ne daje rezultate.

Kad pokušavate da radite više od jedne stvari u isto vreme, samo će vam biti teže da se skoncentrišete, grešićete i bićete pod još većim stresom.

Ako ste već iscrpljeni, nemojte mučiti sami sebe i radite stvari jednu po jednu.

cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter