Izvor:
19.10.2019 u 10:56
0

NAUČNICI OTKRILI: Da li je bolje ujutru vežbati pre ili posle doručka? (FOTO)

Debata o tome kada je najbolje vežbati kako bi se dobili maksimalni efekti traje već godinama. Jedna škola mišljenja nalaže da obavezno doručkujete pre fitnesa, dok drugi zagovaraju vežbanje na prazan stomak.

Nova studija objavljena u Britaniji utvrdila je da vežbanje na prazan stomak, kod ljudi koji su puniji, sagoreva dva puta više masti nego vežbanje posle doručka.

Studija je obuhvatila samo muškarce, polovina njih je doručkovala, pa počela da radi vežbe, dok je druga polovina vežbe izvodila na prazan stomak.

Pošto telo nije imalo "gorivo", bilo je primorano da počne da troši ugljene hidrate, a zatim masti iz rezervi. Muškarci koji su vežbali bez hrane sagoreli su dva puta više masti.

Postoji i caka, istraživanje je trajalo šest nedelja i za to vreme muškarci koji su sagoreli više masti nisu izgubili više kilograma od druge grupe. Ali, podvlače istraživači iz Britanije, sagorevanje masti je imalo "više nego primetan" pozitivan efekat na njihovo zdravlje.

Izvor:mondo.rs
Foto:Twitter/Aktivni.si

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter