Izvor:
04.11.2019 u 20:53
0

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Mirisne sveće su štetne po zdravlje! Mogu izazvati i KANCER! (FOTO)

Parafinske sveće utiču na kvalitet vazduha, mogu da dovedu do pojave astme, čak i kancera.

Mirisne sveće od parafinskog voska mogu štetno da utiču na zdravlje. Dobijaju se iz sirove nafte, a kada gore ispuštaju otrovne supstance.

Istraživanje sprovedeno na univerzitetu Južna Karolina pokazalo je da parafinske sveće utiču na kvalitet vazduha, mogu da dovedu do pojave astme, čak i kancera.

Ali takav efekat bi mogle da izazovu isključivo posle višegodišnje upotrebe i ako izbliza udišete njihov miris.

Ipak, nisu sve sveće štetne. One od sojinog i pčelinjeg voska preporučuju se za upotrebu, dobro deluju na okolinu i jednostavne su za izradu.

Sveće od sojinog voska duže gore, ne ispuštaju miris i dim i nemaju nepovoljan uticaj na ljudsko zdravlje, dok pčelinji vosak čisti i vazduh.

Ukoliko ne želite da se odreknete sveća koje vaš dom ispunjavaju prijatnim mirisom, nemojte da ih koristite dugo, niti da budete direktno izloženi njihovom dimu. A najbolja zamena za njih su eterična ulja.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter