Izvor:
05.11.2019 u 21:52
0

JEDINI NAROD KOJI NE OBOLJEVA OD RAKA: Najzdraviji ljudi žive na svetu žive ovako! (FOTO)

Stari narod Hunza smešten na samoj granici Pakistana i Indije, poznat je po tome što njihov životni vek traje 110-120 godina.

Skoro nikada nisu bolesni, a zahvaljujući genima uvek izgledaju mladoliko. Oni su pravi primer da idealan način života zaista postoji.

Kupaju se u ledenoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stepeni ispod nule, a i sa 65 godina rađaju decu. Leti jedu sirovo voće i povrće, a tokom zime konzumiraju suve marelice, proklijale žitarice i ovčji sir. Postoji period kada Hunzi ništa ne jedu, a on je poznat kao "gladno proleće".

Naziv je dobio po tome što je voće tada još uvek nezrelo, i tada piju isključivo sok od suvih marelica. Period traje od 2 do 4 meseca, i smatraju ga krucijalnim za svoje zdravlje i način života. Proteine unose u najmanjim količinama, a dnevno unesu u proseku 1.933 kalorija, od kojih je 50 g proteina, 36 g masti i 365 g ugljenih hidrata.

Iz iskustva mnogih stranaca pridošlica, koji su se preselili u dolinu reke Hunze, zaključili su da je glavni faktor dugovečnog života zdrava ishrana. Škotski doktor Mac Harrison je, po povratku u Englesku, izveo eksperiment na velikom broju životinja.

Jedna grupa se hranila normalnom hranom londonske radničke porodice, koja je podrazumevala beli hleb, haringe, prerađeni šećer, konzerviranu hranu i kuvano povrće.

Kao rezultat takve ishrane, kod životinja su se pojavile različite ljudske bolesti.

To je vegetarijanski način ishrane, velika količina sirovih namirnica dominira, voće i povrće, prirodni proizvodi, bez ikakve hemije, namirnice koje se spremaju tako što se čuvaju svi njeni biološki vredni materijali, alkohol i slatkiši se ne konzumiraju, poštuje se redovan period gladovanja.

Na međunarodnom kongresu o kancerogenim oboljenjima u Parizu, na leto 1977. godine, stručnjaci su objavili kako se potpuno odsustvo raka javlja samo kod naroda Hunza.

Za njih je prepešačiti 20-ak kilometara dnevno isto što i za nas da prošetamo do kuće. Pripadnicima naroda Hunza je penjanje uz planinu kao odlazak u radnju, a spuštaju se srećni i veseli.

Izvor: Srbija Danas
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter