Izvor:
06.11.2019 u 20:17
0

PRIRODNI LEK: OVIME izlečite srce i srčane tegobe!

Još od srednjeg veka protiv bolesti srca i žila, kao tonik i umirujuće sredstvo za srce primenjuje se glog.

Ova biljka je prozvana jednom od najlekovitijih biljaka sveta, a to je ujedno i biljka s najdužom tradicijom lečenja.

Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće. Pripravci od gloga pripadaju u red onih biljnih lekova čije je delovanje klinički najopsežnije dokumentovano. Glog jača i reguliše rad srca. Osim toga, izvanredan je regulator krvnog pritiska. Mnoga istraživanja potvrđuju da pacijenti koji boluju od bolesti srca pozitivno reaguju nakon konzumacije gloga, manje se umaraju i manje doživljavaju simptome poput nedostatka daha i "preskakanja" otkucaja srca.

Glog je jedna od biljaka s najjačim smirujućim učinkom. Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, teskobe, nervoze i šuma u ušima. Vredan je i u menopauzi.

Može se da se koristi kao pomoć kod mršavljenja, jer podstiče izbacivanje viška vode iz organizma. To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova.

Takođe, štiti od delovanja slobodnih radikala i sprečava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze. Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka. Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Iako je glog siguran za korišćenje, nije ga preporučljivo koristiti uz neke lekove za srce. Najbolje je posavetovati se s lekarom pre nego što se sami upustite u lečenje uz pomoć gloga.

Izvor: b92.net
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter