Izvor:
12.08.2019 u 11:36
0

BRZO I LAKO DO SAVRŠENO GLATKIH NOGU: Poslušajte savete stručnjaka!

Ako ste i vi jedna od 77 odsto žena koje imaju probleme sa brijanjem bikini zone, onda morate da znate ove stvari. Vaša intimna regija biće vam zahvalna na tome što sada postoji način kako da izbegnete urasle dlake, crvenilo i peckanje tamo dole.

Postoji način da obrijete brijačem vašu intimnu regiju bez iritacije i uraslih dlaka, a evo šta vam eksperti savetuju da uradite.

Uložite u dobar brijač

Ovo je prvi korak kako biste se osigurali da će vam bikini zona biti nežno izdepilirana. Ukoliko brijač ima više oštrica, onda pruža veće zadovoljstvo, jer svaka oštrica seče polako, sa minimalnim pritiskom na kožu. Birajte one sa čvrstom i stabilnom glavom.

Pripremite regiju koju ćete brijati pre nego što uzmete brijač u ruke

Pre nego što počnete sa brijanjem, provedite makar 10 minuta u toploj vodi jer će to pomoći da spoljašnji sloj kože omekša pa će se dlake lakše ukloniti. Kada je bikini zona očišćena i suva, čistim peškirom uradite blagi piling kako biste skinuli mrtav sloj kože jer će tako brijač bolje da prijanja uz kožu.

Ne zaboravite na kremu ili gel za brijanje

Možda mislite da je ovo sredstvo samo tu da lepo miriše, varate se. Ukoliko ne koristite kremu ili gel za brijanje, onda brijač ne klizi glatko po koži, već je guli i stvara iritacije. Kao kod izbora brijača, tako dobro odaberite i kremu za brijanje, koja i hidrira i umiruje tretiranu kožu.

Obratite pažnju na pravac kretanja brijača

Ljudi imaju mnogo mišljenja o tome da li treba brijač koristiti nagore ili nadole, a pravac je i te kako bitan, pogotovo za ljude koji imaju probleme sa urastanjem dlaka. Brijte uvek dlačice u jednom pravcu. Brijanje u suprotnom pravcu od rasta dlake može da izazove veću iritaciju i urastanje. Držite oštricu što bliže koži i to uz najmanji mogući pritisak.

Umirite kožu nakon brijanja

Operite kožu čim spustite brijač i stavite hladnu oblogu bar na 10 minuta. Nanesite kremu protiv crvenila koja će hidrirati i umiriti regiju.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Važno je da vam koža bude uvek hidrirana i pre i posle brijanja. Jednom rečju, uvek! Izbegavajte sredstva sa jakim mirisima i birajte one sa prirodnim sastojcima.

Očistite vaš brijač

Nakon svake upotrebe dezinfikujte oštrice brijača alkoholom posle svake upotrebe i operite ga vrelom vodom. Ukoliko brijač izgleda istrošeno, zamenite ga i vodite računa o tome koliko dugo ga koristite. Izbegavajte da držite brijač u kupatilu.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter