Izvor:
04.10.2019 u 19:25
0

OVDE GREŠITE: Naučite da perete zube pravilno!

Svi dobro znamo da je zube potrebno prati dva puta dnevno i posećivati stomatologa jednom u šest meseci. Međutim, čak su i ta pravila ponekad zanemarena. Pa, šta još radimo pogrešno?

Prava četkica za zube

Važno je shvatiti da ovo uključuje i upotrebu zubnog konca kao prvog koraka u čišćenju zuba. Uz njegovu pomoć potrebno je očistiti praznine između zuba od čestica hrane, a zatim oprati zube. Ako imate normalne mekane ružičaste desni, onda je prikladna četkica srednje tvrdoće, a ako postoje problemi, meka. Važno je shvatiti da što su veći zubi, veća je i veličina četkice. Pored toga, četkice se moraju temeljito oprati i menjati jednom mesečno.

Pogrešna pasta za zube

Pasta za zube je sestra četkice za zube. Potpuno je pogrešno odabrati bilo koju pastu za zube, ne uzimajući u obzir vaše potrebe. Kakvu pastu treba da odaberete pitajte stomatologa. Takođe, pastu za zube je najbolje menjati svaka 4 meseca, jer se zubi brzo navikavaju.

Pogrešno pranje zuba

Strogo je zabranjeno četkati zube vodoravno – to dovodi do oštećenja zubnog emajla. Pravilno se čisti kružnim pokretima, uvek noću i posle doručka ujutru. Takođe ne zaboravite na čišćenje jezika.

Koristite sredstvo za ispiranje

Sigurno takav proizvod ne kupujete stalno, ali neophodan je. Ovo je odličan način da zaštitite zube i usnu šupljinu od klica i pomognete zubima da ostanu čisti i zdravi.

Sistem za izbjeljivanje kod kuće

Aparati za beljenje zuba su popularni u poslednje vreme. Međutim, postoji mnogo više kontraindikacija i nuspojava za takav sistem izbeljivanja. Zbog toga ih uopšte ne treba izbeljivati kod kuće, već je bolje kontaktirati stomatologa o ovom pitanju.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter