Izvor:
13.10.2019 u 15:07
0

DA LI SU ŠTETNI PARFEMI ZA KOSU: Kako ih pravilno koristiti? (FOTO)

Kada pričamo o kosi, akcenat je uvek svakako na zdravlju i adekvatnoj nezi, kako same kose tako i kože glave. Bilo da imamo gustu, tanku, ravnu ili kovrdžavu – vodimo računa na svakodnevnom nivou da nam kosa izgleda stilizovano i uredno, ali nam je često važno i da kosa lepo i sveže miriše. Onaj osećaj kada se prijatan miris u vidu prolećnog povetarca obavije oko nas dok hodamo – pa to je kao čista magija! U nastavku teksta saznajte više o tome kako da kosa uvek miriše dobro.

Kao prvo, moramo da naglasimo da čistu, sveže opranu kosu ništa neće nadmašiti! Kod ove tvrdnje se moramo svi složiti, pa tek onda preći na temu posebnih i specijalizovanih parfema za kosu.

Parfemi za kosu

Specijalizovani parfemi za kosu sadrže manje, ili su u potpunosti bez alkohola i drugih sastojaka koji se u običnom parfemu nalaze, te samim tim neće isušiti i oštetiti vašu kosu. Neki od njih će, naprotiv, doprineti nezi (kako kose, tako i kože glave) zbog svojih prilagođenih formula obogaćenih specijalno za vlasi, te ih bez brige možete koristiti. Međutim, na tržištu se može svašta pronaći, pa obavezno pri odabiru proverite koje sastojke parfem sadrži.

Kako da izaberete parfem koji vam pristaje?

Kao i kada je u pitanju klasičan parfem – birajte one note koje volite i koje pristaju vašem ličnom stilu. Vodite računa da se parfem za kosu ne razlikuje drastično od mirisa koji već koristite, ili se jednostavno odlučite za neke prirodne mirise koji nisu previše intezivni. Kao i sa običnim parfemom – nemojte preterati. Prejak, intezivan miris nikome nije prijatan.

Prema svom tipu kose, takođe, izaberite proizvod specijalizovan i namenjen za kosu kakva je vaša.

Kako se koristi parfem za kosu?

Na čistu, blago prosušenu kosu (izbegavajte korišćenje fena kad god je to moguće) – nanesite 2-3 doze uz pomoć prskalice na krajeve kose, ratstresite je prstima i ostavite da se potpuno osuši.

Nekada će vam sigurno zatrebati da osvežite i neutralizujete mirise koji su se zadržali na kosi iako je čista, pa po potrebi možete i na suvu kosu naneti nekoliko doza iz prskalice, raščešljati se i dobiti efekat koji vam treba. Ovu metodu ne preporučujemo kao svakodnevnu praksu, već samo onda kada vam treba instant rešenje. Recimo, jedan izlazak u grad, posebno kada se boravi u zatvorenom prostoru prepunom duvanskog dima – ostaviće "mirisni" trag na vašoj kosi i narednog dana. Čak i ako ste pušač ova situacija vam može jako smetati, te ako niste u prilici da perete kosu sutradan, a imate važan sastanak i kosa vam je u principu čista – pribegnite ovoj instant metodi i izbegnite neprijatnosti. Takođe, može biti korisno štrcnuti malo parfema na kosu nakon kuvanja, a posebno nakon prženja hrane – svima su ovi momenti znani, kao i uporni "miomirisi" iz kuhinje.

Još jednom da naglasimo, obavezno čitajte deklaraciju na proizvodima za negu, izbegavajte one sa alkoholom, parabenima i silikonima. Vodite računa prvenstveno o zdravlju, tek onda o izgledu, a ovog puta i o mirisu kose.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter