Izvor:
16.06.2019 u 18:20
0

OTKRIVAMO VAM: Kako da povećate broj odnosa sa partnerom!

Svakom paru se makar jednom desilo da im je seksualni život stagnirao. O čemu je reč?

Jednostavno ne osećate tu vrstu privlačnosti i uplašili ste se da je nestalo ono što vas je na početku spojilo i privuklo jedno drugom. Ali, treba da znate da je sasvim u redu da se broj odnosa nakon dužeg vremena smanji i takođe ako ste oboje sa tim u redu – čak i ako je u pitanju jednom mesečno ili manje. Probem nastaje kada počnete da razmišljate da niste više povezani toliko sa partnerom, zbog čega je zaista potrebno da uvedete promene u vašu vezu.

Pre nego što pomislite na raskid, prođite kroz sledeće korake – možda u nekom od njih (ili u svima) leži odgovor na sva vaša pitanja.

Popričajte o idealnom broju seksa i nađite se na sredini

Vi biste želeli da imate triputa nedeljno, a vaš partner jedanput – ovde je potreban kompromis. Da biste postigli taj broj treba da pričate i razgovarate. Možda je potrebno da kreirate neko romantično veče da biste zapalili tu “vatru”? Ili da isprobate nove stvari?

Inicirajte i reagujte

Ponekad je najteže pokrenuti sve, a ovo se posebno odnosi na žene. Započnite “proces” kada osetite da ste u tom raspoloženju i preduzmite inicijativu. Ako imate manji libido, onda je potrebno da vas neko “pokrene” da biste se našli u tom raspoloženju. Zato kada vaš partner pokrene nešto, nemojte u startu da ga odbijate – možda vam je baš seks potreban za bolje raspoloženje. Ukoliko čekate da budete u tom raspoloženju, to se možda nikada neće desiti…

Ubacite novitete u vašu vezu

Naučnici su otkrili da parovi koji stalno uvode novine doživljavaju veće uzbuđenje i imaju bolji kvalitet veze, od onih koji to ne rade. Noviteti useksu takođe izazivaju novu dozu strasti koja je uvek dobro došla u dugim vezama.

Obratite pažnju na zdravlje

Ako vam ne pomogne ništa od ovoga, možda je potrebno da sagledate širu sliku o tome šta se dešava u vašem i životu vašeg partnera i da li nešto drugo može uticati na seksualni život. Određeni mentalni problemi poput anksioznosti i depresije mogu smanjiti vaš libido, ali i bolesti poput dijabetesa. Ako je nešto od ovoga u igri, treba da potražite pomoć doktora.

Ukoliko ste sve opcije prešli, možda je jednostavno reč o nekompatibilnosti sa vašim partnerom. Ali nemojte odmah skakati na raskid ukoliko ljubav i dalje postoji.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter