Izvor:
09.05.2016 u 00:52
0

MUŠKARCI, ŽENITE SE: Evo zbog čega treba ŠTO PRE da stanete na ludi kamen

Iako se mnogi muškarci opiru braku (mužda samo zbog njihove urođene potrebe da budu ''kontraši’’) evo nekoliko razloga zašto je to nešto najbolje za njih.

Tim psihologa koji se bavio ovom temom došao je do zaključaka da su muškarci u braku zdraviji, psihički stabilniji, duže žive i uredniji su za razliku od onih koji odluče da žive sami.

Njihovo istraživanje pokazalo je sledeće:

Oženjeni muškarci imaju manji procenat srčanih oboljenja

Neoženjeni (razvedeni ili samci) češće boluju od srčanih oboljenja, a među onima koji su oženjeni a imaju srčano oboljenje, procenat smrtnog ishoda je niži.

Ređe podležu mentalnim bolestima

Studija pokazuje da oženjeni muškarci ređe pate od depresije i da imaju manji rizik od oboljevanja od Alchajmera.

Duže žive

Prema istraživanjima čak značajno duže žive od muškaraca koji se nikada nisu oženili ili su razvedeni ili udovci. Stabilini emotivni odnosi, zdravije srce, zdravija pamet, duži život.

Više zarađuju

Standard porodičnog i bračnog života verovatno podstiče muškarce da više rade, da budu ambiciozniji i da se bolje osećaju – muškarac sa stabilnom vezom može da se okrene sticanju i da u tome bude kreativan, uporan i odlučan, jer ne radi samo za sebe nego i za budućnost svoje dece.

Oženjeni manje piju

Nemaju vremena – imaju pametnija posla, zaključak je istraživanja. Pri tom nisu ni depresivni da bi tugu utopili u alkoholu.

I za kraj ima jedna mana koju brak nosi sa sobom – oženjeni muškarci se češće goje

Oženjen muškarac koji trči u teretanu i zagleda trbušnjake ispred ogledala, vrlo je sumnjiv. Bez šale, oženjeni muškarci su skloni da puste stomak za razliku od onih koji su sami. Muškarci koji su u braku, čak i kada nisu zadovoljni svojom kilažom retko preduzimaqju neke mere da to promene. Znaju da su voljeni čak iako nisu misteri univerzuma.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter