Izvor:
18.09.2019 u 16:03
0

IMAJU TU MOĆ: Kako da vam društvene mreže ne unište ljubavnu vezu? (FOTO)

Da biste bili sigurni da vam društvene mreže neće narušiti sreću u stvarnom životu, pratite ova jednostavna pravila!

Priča "poznata od pamtiveka": mladić i devojka se upoznaju. Mladić se zaljubi u devojku, devojka se zaljubi u mladića. Postanu par i svima objave svoju ljubav.

Dva meseca kasnije, mladić i devojka raskinu, jer je on na Instagramu objavio fotku sa neke žurke, a njoj nije rekao da će ići tamo. Ah… društvene mreže i moderne veze…

Društvene mreže postale su neočekivano važan deo naših života. Instagram, Facebook i Twitter povezuju ljude, ali ih mogu i razdvojiti. Utiču na sve vrste međuljudskih odnosa, pozitivno ali i negativno, a za romantične veze mogu biti i prilično opasni.

Zašto?

Recimo to ovako. Studija iz 2013. godine, objavljena u stručnom časopisu Journal of Social and Personal Relationships pokazala je da žene smatraju da objava na Facebooku da je osoba u vezi, automatski znači da je ta veza monogamna, dok muškarci to vide više kao bezazlenu, usputnu izjavu koja ne znači – a ma baš ništa.

Sad je malo jasnije otkud problemi.

Studija iz 2001. pokazala je da mnogi ljudi postaju ljubomorni i/ili anksiozni dok skroluju po tuđim profilima na društvenim mrežama. A tu je i još jedna začkoljica. Svi ti sajtovi čine konstantno praćenje partnera toliko jednostavnim… u krajnjoj liniji, zato se i zove "following" zar ne, da je teško odoleti i ne držati osobu s kojom smo u vezi na oku.

Uz to, u današnje vreme prosto imamo više informacija o partnerima mnogo ranije nego pre, zahvaljujući društvenim mrežama. Neke stvari saznajemo uživo, razgovarajući i upoznajući se. Neke zaključujemo sami, pretražujući profile osobe za koju smo zainteresovani.

Problem je samo u tome što se tako lako izgubi iz vida jedna jednostavna činjenica: profil na društvenim mrežama zapravo nam ne otkriva ništa o toj osobi.

Društvene mreže mogu da budu odličan početak, super mesto za flertovanje u ranim fazama veze, ali lako mogu da postanu i plodno tlo za negativne emocije prema partneru koje mogu da izazovu ozbiljne probleme u vezi.

Da biste bili sigurni da vam društvene mreže neće narušiti sreću u stvarnom životu, pratite ova jednostavna pravila:

Komunicirajte uživo, ne oslanjajte se na statuse na društvenim mrežama.

Ostanite otvoreni i pozitivni prema partneru, i ne zaboravite da poruke nikad ne prenose intonaciju niti emotikoni mogu da dočaraju izraz lica osobe do koje vam je stalo.

Pravite pauze u korišćenju društvenih mreža.

Nikad ne izvodite zaključke samo na osnovu objava na društvenim mrežama.

Ako vas zabrine nešto što vidite na partnerovom profilu, sedite i razgovarajte.

Ako vas nešto uznemiri, razmislite šta je u korenu tog osećaja. Da li vas njegovo objavljivanje fotografija iz izlazaka s društvom pogađa jer je to bolan podsetnik da vas nikada ne pozove da im se pridružite?

Nemojte svaki lep trenutak između vas dvoje da podelite sa celim svetom. Neke stvari treba da ostanu samo vaše.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter