Izvor:
04.10.2019 u 01:36
0

ZNAKOVI KOJI GA ODAJU: Kako da prepoznate varalicu?

Ne postoji trik koji će vam pomoći da sa sigurnošću unapred znate da li je neka osoba sklona varanju, ali stručnjaci ističu da je varalicama zajedničko nekoliko stvari.

Drže do svoje privatnosti

Tajne nisu tajne ako se podele sa svima. Osobe koje varaju jako drže do svoje privatnosti – telefon drže uvek zaključan, a neretko imaju i odvojen folder sa porukama, mejlovima…

-Vaš partner ne želi da vidite njegove privatne aktivnosti i vrlo svesno vas isključuje iz dela svog života- kaže stručnjak za veze Suzan Vinter.

I ne samo to, prevaranti vole da zadrže za sebe i detalje o svojoj porodici, a neretko i kriju svoje prijatelje.

-Šta zapravo znate o partnerovom životu, porodici, detinjstvu, ličnom životu?- pita stručnjak za veze.

Retko vas oslovljavaju imenom

"Švaleri" ciljano svoje partnere/partnerke ne oslovaljavaju imenom, već "dušo", "srce" i slično jer tako smanjuju šanse da ih oslove pogrešnim imenom.

Znaju dobro da lažu

Ne krivite sebe ako ste pali na laži, obećanja i izgovore svog partnera za otkazivanje nekih planova u prošlosti. Na njihove laži je lako pasti jer su u tome veoma dobri.

Psihoterapeut Lesli Bet Viš kaže da ovi iskusni lažovi i manipulatori ponekad mnogo unapred postavljaju osnovu za laži koje će kasnije izreći u vezi.

-Možda će vam mnogo unapred reći da često ostaje duže na poslu zbog unapređenja ili zbog toga što se smanjio broj zaposlenih, pa sada ima više posla. To su laži, naravno, koje su odlična osnova za izmišljanje priče kada kasnije dođe u situaciju da ne može da se vidi sa vama- objašnjava dr Viš.

Racionalizuju svoje ponašanje

-Preljubnici često govore stvari poput: 'Moj/a partner/ka ne voli da radi u krevetu ono što ja volim' ili 'Naša veza me ne ispunjava seksualno i emocionalno, pa sam morao/la svoje potrebe da zadovoljim na drugom mestu- kaže psihoterapeut Viš.

Ništa što prevarant radi nije vaša krivica, ali kada počne da racionalizuje svoje ponašanje pred vama i da se pravda, nemojte da zaboravite da se svako ponaša onako kako želi. I ne dozvolite da vas navede da krivite sebe ili sumnjate u sebe!

Menjaju temu da zataškaju tragove

Varalice imaju dobar instinkt, pa ako se desi da pitate partnera za neku osobu sa kojom provodi dosta vremena, a koja vam je "sumnjiva", obratite pažnju da li menja temu. Ako menja, trebalo bi da vam se uključi crvena lampica da možda radi nešto vama iza leđa.

-Varalice zataškavaju tragove tako što menjaju temu ili umanjuju svoje ponašanje– ističe terapeut Šenon Tomas.

Impulsivni su

Preljubnici su impulsivni i jednostavno ne mogu da odole riziku, koliko god da može da ih košta. Njih privlače moć i rizik, a to je odraz njihovog unutrašnjeg stanja.

-Varalice su zapravo duboko nesigurni ljudi koji se osećaju nevoljeno, ljuto i kojima je, ironično, nedostajalo nešto u emocionalnom životu u detinjstvu- ističe dr Viš.

Na kraju, da podvučemo još jednom – ukoliko imate ili ste imali posla sa partnerom koji vas je prevario, ne dozvolite da poverujete da ste za to vi krivi jer niste. Nije do vas, do nje/ga je!

Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter