Izvor:
11.10.2019 u 11:50
0

NAĐITE KOMPROMIS U VEZI: Ne dozvolite da vas partner menja!

Istraživanja ličnosti muškaraca i žena pokazuju da postoje određene, iako ne tako uočljive razlike između nas.

Jedna detaljna studija sprovedena na čak 23 hiljade muškaraca i žena je pokazala: bez obzira na mesto stanovanja, socijalni status i starost – sve žene su sebi prepisale takve osobine kao što su iskrenost, društvenost, susretljivost, kao i sklonost iskušenju i anksioznost.

Muškarci su, međutim opisali sebe kao uporne, racionalne i otvorene za nova iskustva i ideje.

Kao što vidite, centralno mesto u životu žene zauzimaju emocije. Njima komunikacija treba više nego muškarcima. Dok su muškarci direktni i orijentisani na akciju.

Kompromisi su sastavni deo zdrave i jake veze. Ali i u kompromisima morate imati granicu.

Svaka žena mora da podvuče granicu: ovih 9 stvari nikad ne sme da radi zbog muškarca, bez obzira koliko on veličanstven bio!

1. Odreći se svog psa

Ako je vaš dečko ili muž alergičan na pse, neka ide kod lekara i uzme tablete protiv alergije. Vaš pas je uz vas bio mnogo pre njega i zaslužuje svu vašu ljubav, ali i ljubav vašeg muža ako vas istinski voli.

2. Stalno biti na dijetama

To što jedete zdravo i idete u teretanu je pohvalno. Ali ako ste samo na vodi i salati danima jer vaš muž "ne voli debeljuce" – to je već dijagnoza! Svoje zdravlje ne smete ugroziti!

3. Roditi dete samo zato što to muž želi

Po svim pravilima par treba da sedne i zajedno se dogovori o tome da li želi dete i kada ga želi. Ako niste još spremni da rodite dete, to morate da kažete partneru. Nema u tome ništa sramno.

Nikad ne smete da rodite dete samo da biste ugodili muškarcu. To nosi svoje posledice.

4. Oblačiti se kako vaš muškarac voli

Vaša garderoba je vaš izbor. Niko ne sme da vam se meša u to šta ćete da nosite i kada. To je odraza vaše ličnosti. Niko nema pravo da vas menja.

5. Da se tetovirate zbog njega

Možda izgleda interesantno istetovirati njegovo ime i datum na ruci. Ali šta ako sutra raskinete ili se razvedete? On će postati vaš neprijatelj broj jedan, a šta ćete da radite sa rukom? Odseći je? Tetovaže traju doživotno i teško ih je prikriti, stoga ih uvek radite samo ako ste apsolutno sigurne u to.

6. Da dozvolite da vas kontroliše

Ne pravdaš se roditeljima, ne pravdaj se mužu! On nema pravo da zna svaki vaš korak, svaki vaš poziv mobilnim, za svaku kafu sa drugaricom…

7. Plaćate stalno račune po kafićima i restoranima

Može se desiti da novčanik zaboravi kod kuće, ali stalno da morate da plaćate vaše kafe i ručkove, je već znak da je pored vas parazit.

8. Pretvarate se da ste glupi

Smeta mu to što ste pametni i informisani? Pa neka prošeta… Glupi muškarci vole glupe žene, to je opšte poznata činjenica.

9. Izbegavate svoje prijatelje

Znate li za onu izreku: Muškarci/žene dođu i prođu, ali pravi prijatelji ostaju zauvek.

Zrela i zdava veza zahteva kompromis, ali razuman! Ne morate da se prekrivate tetovažama, gladujete, izbegavate ljude do kojih vam je stalo samo da bi vaš muškarac bio zadovoljan.

Kompromis i ugađanje dugome su dve različite stvari, ne zaboravite to!

stil.kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter