Izvor:
19.10.2019 u 07:20
0

NAPETI STE TOKOM SEKSA? OVO su razlozi za to!

Čaša penušavog vina, opušten razgovor i nežni dodiri – verovatno nije potrebno mnogo da stvorite romantično raspoloženje.

Međutim, to nije uvek dovoljno da bi se odvratilo od svakodnevnih briga, a seks u kome postoji napetost teško da je moguće nazvati prijatnim.

Danas pokušavamo da otkrijemo kako seks učiniti prijatnijm, kako se nositi sa napetim nervima i uživati u dugo očekivanom užitku.

Razmišljate o nečem drugom

„Ustati sutra rano. Pisma bez odgovora. Potrebno je oprati suđe” – vaše misli su okupirane bilo čime, ali ne i vašim partnerom. Neke devojke jednostavno ne mogu da se prebace iz radnog režima dok ne reše celokupnu listu obaveza. Ako vam je teško da se opustite tokom seksa, potrebno je hitno da se pozabavite ovim problemom.

Rešenje: Upamtite, vaš je intimni život važniji od neopranog posuđa. Respiratorne prakse pomoći će da se oslobodite nepotrebnih emocija. Naučite da dišete stomakom: duboko udahnite i polako izdahnite, ponovite nekoliko puta. Telo i mozak biće zasićeni kiseonikom i vi ćete osetiti opštu opuštenost.

Previše ste umorni

Verovatno znate situaciju: vaš partner je spreman, a vi ste poput isceđenog limuna. Glava vam ključa posle radnog dana, ruke su teške, noge vas bole, a mislite samo na jedno: „leći na sofu i opustiti se“. A sada ne govorimo o dobrom seksu, već o besmislenom provodu ili dubokom snu.

Rešenje: baš kao što apetit dolazi uz jelo, raspoloženje za seks može se pojaviti tokom predigre. Ako se zaista osećate umorno zamolite partnera da vam masira. Za veću opuštenost i senzualnost koristite masažno ulje sa mirisom breskve, čokolade ili vanile. Opuštajuća masaža ne samo da će osloboditi napetost mišića i osloboditi negativnih misli, već će vam pomoći i da se fokusirate na svoja osećanja.

Stidljivost zbog svog tela

Stav prema sebi, posebno prema telu, direktno utiče na kvalitet intimnog života. Savremeni mediji i modna industrija nameću svoje standarde seksualne privlačnosti. Međutim, većina žena nema idealne obline glumica i supermodela. Ako ste nezadovoljni svojim telom problem nije u njemu, već u vašoj glavi.

Rešenje: nikada se ne treba stideti svoje seksualnosti. Prestanite brinuti o tome kako izgledate sa strane: koliko nabora na stomaku, da li vam je kosa lepo pala preko ramena. Vaš partner vas je već izabrao i voli vas i sa kojim kilogramom viška. Ako želite da se promenite, poradite na samopoštovanju ili idite u teretanu, a sada se prepustite uživanju u trenutku.

Brinete samo o partneru

Zapamtite, u seksu, kao i u životu trebalo bi da vam bude prijatno. To ne znači da treba voditi računa samo o sebi, ali ako vaša seksualna energija bude usmerena da ne razočarate vašeg partnera, nećete sebi ostaviti priliku da zaista uživate u seksu.

Ako vam treba više predigre ili vam je potrebna dodatna stimulacija klitorisa, slobodno recite svom partneru o tome. Pređite preko svoje stidljivosti i vaš trud će biti nagrađen.

Preskakanje predigre

Dobra predigra je posebno važna za žene, jer im treba više vremena nego muškarcima da bi se uzbudile. Priuštite romantičnu večeru, delite svoje erotske fantazije sa partnerom, počnite se lako dodirivati i ljubiti najnežnija mesta. Ako se vaš partner neprestano žuri, pokušajte da ga lagano usporite i preuzmete inicijativu: usmerite ga, recite mu šta želite. Opet, najbolji način da se ispravi situacija je odabrati vreme i iskreno razgovarati. Zapamtite, nikada nije kasno da promenite situaciju, glavna stvar je da se osećate ugodno u sopstvenom krevetu.

Izvor: Zenskimagazin.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter