Izvor:
05.06.2019 u 11:41
0

„FOLKSVAGEN“ bez otkaza do 2029. godine!

Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" saopštio je da u ovoj kompaniji neće biti uručivanja otkaza u narednih deset godina, iako je planirano smanjenje troškova i prilagođavanje digitalizaciji. Kompanija je objavila da oko 4.000 radnih mesta iz neproizvodnih sektora neće biti popunjavana u naredne četiri godine, jer dosadašnje manuelne poslove preuzima tehnologija.

U saopštenju se navodi da će firma uložiti oko četiri milijarde evra u projekte digitalizacije do 2023. godine, uglavnom u administraciji, i da će biti otvoreno najmanje 2.000 novih radnih mesta, preneo je AP.

Šef saveta zaposlenih Bernd Osterloh pozdravio je garanciju o neotpuštanju do 2029. godine. On je rekao da saopštenje kompanije "šalje važan signal: digitalizacija donosi promenu, ali su radna mesta u Folksvagenu sigurna".

Dodao je i da radna mesta koja se ukidaju moraju zaista biti prevaziđena, a da li je Srbija ispala iz igre za "Folksvagen".

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter