Izvor:
12.06.2019 u 19:35
0

NOVA OPCIJA: Facebook će ljudima plaćati za informacije o tome kako koriste svoj telefon!

Facebookova najnovija aplikacija za cilj ima da prati način na koji korisnici upotrebljavaju svoje telefone, a za ove informacije će nuditi novčanu kompenzaciju. Study je nova aplikacija za istraživanje marketinga, koja beleži rasprostranjeno korisničko ponašanje, uključujući instalirane aplikacije, vreme korišćenja, lokaciju, uređaj i mrežu.

Facebook tvrdi da će pomenute podatke koristiti kako bi učio o tome koje aplikacije korisnik preferira, sa ciljem da poboljša sopstvene proizvode. Kada je privatnost u pitanju, Facebook ističe da neće prikupljati korisnički sadržaj, lozinke i poruke, te da ovi podaci neće stići do eksternih strana.

Kako bi regrutovao korisnike, Facebook će pokrenuti nove ciljane reklame, koje će potomk od korisnika tražiti da verifikuju starost i druge lične podatke. Nakon što potvrdi ove informacije, Facebook će omogućiti korisniku da preuzme Study aplikaciju i loguje se sa svojim detaljima.

Tokom procesa podešavanja, aplikacija će ponovo prikazivati koje podatke prikuplja i kako će se oni koristiti. Učesnici će morati da daju informacije o svom PayPal nalogu, preko kog će se vršiti kompanzacija.

Za početak, Study će ostati ekskluzivan za Android korisnike u SAD i Indiji, a kada se reklame poboljšaju proširiće se na više zemalja.

Izvor: naslovi.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter