Izvor:
25.08.2019 u 16:17
0

NOVOSTI U APPLE KOMPANIJI: Evo šta nas očekuje od septembra!

Kao što je to običaj u ovo vreme, pristižu nove glasine o dolazećim uređajima kompanije Apple, koji će po ustaljenom obrascu biti predstavljeni tokom septembra.

I ove jeseni nas čekaju novi telefoni, ovaj put sa nešto drugačijom nomenklaturom, kao i osveženi iPad i iPad Pro tableti, te veći, 16-inčni MacBook Pro. Novi iPhone telefoni će imati tri kamere (osim najpristupačnijeg modela). Osim toga, sada znamo za još nekoliko značajnih noviteta.

Novi iPhone telefoni će podržavati reverse wireless charging, odnosno moći će da pune baterije drugih bežičnih uređaja. Tu je i unapređeni Face ID senzor sa još širim uglovima.

Što se kamera tiče, Pro modeli će imati tri kamere, i kombinovaće standardan, ultra-širokougaon senzor, kao i telefoto senzor. Očekuje se da će ove kamere nuditi veće rezolucije nego do sada, ali i da će biti efikasnije u uslovima slabog osvetljenja.

Naslednik iPhone XR telefona će nositi oznaku "11", dok će naslednici XS i XS Max telefona nositi sufiks Pro. Takođe, iPhone 11, uskoro najjeftiniji u ponudi kompanije Apple, će za razliku od iPhone XR modela imati dve kamere (XR je imao jednu).

Očekuje se da će telefoni zadržati dosadašnji dizajn i da će uglavnom izgledati identično, sa razlikom u vidu kamera modula, koji je povećan da bi prihvatio tri senzora. Veće promene u tom pogledu se očekuju tek u modelima za 2020. godinu, kada se očekuje unapređeni dizajn, 5G podrška i zadnje 3D kamere.

Što se tableta tiče, nakon osvežavanja iPad Air i iPad Mini tableta početkom godine, Apple bi trebao da uveća dijagonalu osnovnog iPad tableta na 10,2 inča. Istovremeno, iPad Pro modeli će dobiti unapređenja brzine čipova, ali i kamera. Očekuju se još tanje ivice oko ekrana.

Slično se očekuje i kod laptopova, gde će biti predstavljen 16-inčni MacBook Pro. Prema najavama, on će biti identične veličine kao trenutni 15-inčni modeli, tako da se očekuje da će i ovde uslediti istanjivanje okvira.

Izvor: B92
Foto: Apple logo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter