Izvor:
30.08.2019 u 10:27
0

NAJNAPREDNIJI MODEL: Novi „Huawei“ telefon bez „Google“ aplikacija!

Budući najnapredniji model telefona kineskog "Huawei-a" stiže na tržište bez ključnih "Google" aplikacija, što će biti otežavajuća okolnost za ovog tehnološkog giganta, koji je pod američkim sankcijama.

Portparol "Google-a" potvrdio je danas da ova kompanija iz Kalifornije neće izdati dozvole za aplikacije poput "dži-mejla", "mapa" ili "jutjuba" za novi uređaj zbog sankcija koje je uveo predsjednik Donald Tramp.

Kao rezultat, "Huawei" će moći da instalira u svoj uređaj "mejt 30" samo verziju operativnog sistema "android" otvorenog koda, prenio je AFP.

"Huawei" je postao drugi u svijetu po prodaji pametnih mobilnih telefona, ali bi zbog američkih sankcija, koje su uvedene iz bezbjednosnih razloga, mogao da se nađe u velikim problemima. Svi konkurenti neometano koriste "Google" aplikacije.

Iako je administracija SAD proglasila suspenziju sankcija protiv kineskog gigatna na 90 dana, to ne važi za nove proizvode ove kompanije, objavio je "Google".

Analitičari smatraju da će "Huawei" teško moći da uvjeri korisnike da kupe njegove uređaje i da će vjerovatno izgubiti mnogo mušterija izvan Kine.

Kineski korisnici navikli su da kupuju "prazne" uređaje i da potom sami instaliraju softver, ali većina kupaca u drugim zemljama očekuje da aplikacije budu već instalirane u novom aparatu.

"Huawei" je počeo razvoj sopstvenog mobilnog operativnog sistema "harmoni", ali nije poznato da ći će mu to pomoći da zadrži tržišni udio izvan Kine.

Očekuje se da će "Huawei" predstaviti telefon "mejt 30" na događaju u Njemačkoj 30. septembra.

Nezavisne novine
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter