Izvor:
26.09.2019 u 20:18
0

NOVA ANDROID PREVARA SA APLIKACIJOM: Može skupo da vas košt ako ne obrtite pažnju na ovu stvar! (FOTO)

Developeri zloupotrebljavaju nešto što se ljudima redovno dešava.

Ne morate da plaćate kako biste na telefonu imali osnovne aplikacije kao što su kalkulator i čitač QR kodova.

Iz tog razloga Google je iz svoje Play Store prodavnice aplikacija povukao neke osnovne apliakcije zbog toga što su zloupotrebljavale sistem besplatnog korišćenja.

Sophos je otkrio desetine aplikacija koje nude najnosnovnije stvari, kao što je skeniranje QR kodova, ali to naplaćuju papreno.

Sudeći po ovoj bezbednosnoj kompaniji, ove takozvane fleeceware aplikacije su zloupotrebljavale besplatan period korišćenja tako što su korisnicima nakon tog vremena naplaćivale velike sume novca koje su se kretale od 105 do 220 evra.

Kompanija je izjavila i da su ovi developeri redovno naplaćivali korisnicima korišćenje tih aplikacija, čak i kada bi je deinstalirali pre kraja isteka probnog perioda.

Važno je i napomenuti da aplikacije ne sadrže maliciozni kod, već je njihov cilj samo uzimanje novca od korisnika.

– Sa milionima preuzimanja, u pojedinim slučajevima ljudi zaborave da otkažu svoju pretplatu pre nego što istekne probni period, a to kreatorima aplikacija omogućava da zgrnu veliki novac, napominju stručnjaci iz Sophosa.

Izvor: Telegraf
Foto:
bljesak.info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter