Izvor:
04.10.2019 u 08:07
0

KONTROLA PODATAKA: Google donosi sistem za proveru lozinki!

Google se za cyber sigurnost zalaže tako što lansira tri nove alatke koje korisnicima pružaju mogućnost da kontrolišu podatke koje dele, a kada koriste Google Maps, YouTube i Google Assistant.

Tako stiže incognito mod za Maps, koji bi u oktobru trebalo da obraduje Android korisnike, da bi kasnije stigao i na iOS, a znači da se podaci i lokacije ne čuvaju na Google nalogu korisnika, i ne mogu da se koriste kako bi se personalizovalo Maps iskustvo.

Kada je YouTube u pitanju, Google planira auto-delete funkciju koja podatke briše u intervalima koje korisnik izabere, pa podaci mogu da se čuvaju tri meseca, 18 meseci, ili dok korisnik ne odluči da ih ručno obriše. Na kraju, tu je i funkcija za Google Assistant-a, pa će korisnici moći da brišu pitanja i glasovne komande, a dovoljno je da izgovore “Hey Google, delete the last thing I said to you” ili “delete everything I said to you last week.“

Pored navedenih novina Google donosi i sistem za proveru lozinki koji će biti integrisan u već postojeći password manager, pa će korisnici moći brzo i jednostavno da proveravaju da li su im lozinke kompromitovane u nekom napadu, te da zamene slabe lozinke koje ugrožavaju bezbednost čuvanih naloga.

Izvor: b92.net
Foto: Pixabay.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter