Izvor:
30.10.2019 u 13:35
0

FEJSBUK I INSTAGRAM IZBACILI TRI EMOTIKONA: Oni su predstavljali NEPOŽELJAN SADRŽAJ, više ih NEMA! (FOTO)

Instagram i Fejsbuk su odlučili da uklone tri popularna emotikona. To su breskva, patlidžan i kapljice, javljaju svetski mediji. Fejsbuk, u čijem je vlasništvu i Instagram, promenio je pravila pre nekoliko dana, pa korisnici tri navedena emotikona više ne mogu da koriste, jer se sva tri koriste isključivo u komentarima seksualnih konotacija koji su često uvredljivi.

Sva tri emotikona, pogotovo emotikon breskve koja označava žensku zadnjicu, obožavaju korisnici širom sveta. Odzvonilo je i influenserkama koje su svoju pozadinu guzu često opisivale emotikonom breskvice.

Promena je, kažu iz Fejsbuka, usmerena na seksualne radnice koje više neće moći da prodaju svoje usluge na društvenim mrežama, a zabrana će uticati i na sve one koji koriste emotikone za razgovor ili šale o seksu.

Bilo da je reč o nuđenju ili pdsticanju seksualnih razgovora i sadržaja ili sugestivnom podsticaju, Fejsbuk će od sada uklanjati svaki takav sadržaj. Nekoliko uzastopnih kršenja pravila o korišćenju emtikona ili eksplicitnog sadržaja može da rezultira trajnom deaktivacijom naloga.

Ova Fejsbukaova odluka je mnoge razbesnela, jer im nije jasno da se mreža dozvoljava antivakserske reklame, a smetaju joj ovakve stvari.

Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter