SAMSUNGOV NOVI KONCEPT: S OVIM se još niste susreli!

 

Telefoni sa savitljivim ekranima nisu imali baš sjajan tržišni start, budući da su se u prvom planu našli problemi sa pucanjem ekrana, zbog čega je odlagan njihov izlazak na tržište.

Naravo, jasno da su to tek "prvi mačići" i da bi, u bliskoj budućnosti, tehnologiju trebalo dodatno usavršiti.

Samsung i Huawei su pioniri u tom segmentu, a slične uređaje pripremaju i drugi proizvođači. Tako je Motorola, nedavno, najavila "oživljavanje" legendarnog brenda Razr.

Samsung je, međutim, na ovonedeljnoj konferenciji za developere, prikazao novi koncept savitljivog telefona u razvoju, veoma sličan Motorolinom konceptu.Reč je o telefonu koji se, za razliku od Folda, savija horizontalno,  i da će promeniti način na koji sada koristimo telefone.

Međutim, osim video prikaza koncepta i nekoliko uopštenih informacija, iz južnokorejske kompanije nisu objavili konkretnije detalje o budućem uređaju.

Nije poznata ni dijagonala ekrana, hardver koji će uređaj koristiti, kao ni njegovo ime. I pored toga, sada znamo da u Samsungu nameravaju da eksperimentišu sa različitim dizajnima savitljivih telefona.

Ono što stvara nedoumicu je način na koji će moći da se koristi "otvaranje" ekrana. Dosada predstavljeni uređaja se iz telefona pretvaraju u tablete, ali se ovde postavlja pitanje kako bi mogli da se iskoriste ekrani uređaja koji se preklapaju horizontalno savijaju, prenose mediji.

Kada se telefon ovakvog oblika otvori, dobija se izdužen i uzak uređaj koji nije prilagođen za gledanje videa, pregledanje fotografija i surfaovanje po internetu, pa će biti zanimljivo videti na koji načein bi efikasno mogla da se iskoristiti površina njegovog ekrana.

 

 

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro