Izvor:
18.11.2019 u 13:24
0

IZAŠAO NOVI SAVITLJIVI TELEFON: Pogledajte kada će stići kod nas! (FOTO)

Kineska kompanija Huawei počela je prodaju svog telefona na preklop, bez aplikacija kompanije Google i američkih procesorskih čipova, što je posledica sankcija Vašingtona.

Prodaja telefona Mate X počela je u onlajn prodavnici Huawei u Kini po ceni od oko 2.422 dolara, a nadmeće se sa Samsungovim telefonom Galaxy Fold predstavljenim u septembru.

U novom telefonu se nalaze Kirin 980 procesor i Balong 5000 super brzi čipset, koji podržava sve mrežne standarde od 2G do 5G, kao i kineske alternative za Google aplikacije za muziku, mape i ostalo.

Kompanija Huawei, druga u svetu po prodaji pametnih telefona, tek treba da objavi planove za prodaju van Kine.

SAD su krajem juna stavile na crnu listu pet kineskih komapnija, među kojima je i Huawei, koje se bave "superkompjutingom", označivši ih kao pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti i sprečivši im pristup poverljivoj tehnologiji.

Očekuje da će sankcije Bele kuće koštati Huawei oko 10 milijardi dolara.

Još uvek se ne zna kada će telefon biti dostupan u Srbiji.

Izvor: B92.net
Foto: Instagram/PrinScreen/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter