Izvor:
10.06.2019 u 16:01
0

ISLA MUHERES: Posetite mesto na kojem se sastaju Meksički zaliv i Karipsko more!

Isla Muheres – "Ostrvo žena", mesto na kojem se sastaju Meksički zaliv i Karipsko more, oko 13 kilometara od poluostrva Jukatan krasi nekoliko specifičnosti.

Ovo Majansko ostrvo je bilo posvećeno boginji plodnosti, meseca i sreće, a na južnoj strani nalazio se njenn hram. Ovde su nađeni ostaci pet majanskih kuća, a jedna od njih je služila kao svetionik – kroz rupe u zidovima moreplovci su mogli da vide svetlo

1517. ostrvo je otkrio Francisko Fernandez de Kordoba i prema legendi, na ostrvu je pronašao samo jednu sveštenicu i nekoliko žena, pa je tako i nastalo ime.

Naime, ostrvo je veoma malo, široko samo nekoliko stotina metara, a dugačko svega 7 kilometara. Poznato je i po jednom od najpopularnijih smeštaja, kući dizajniranoj u obliku morske školjke. To remek-delo arhitekata koji žive nadomak "školjke" može se iznajmiti po ceni od oko 230 evra za noć., ali je potrebno rezervisati najmanje dva noćenja.

Gosti dane mogu provoditi uživajući u bazenu i roštilju ili skočiti do plaže, roniti te istraživati ostrvo dugačako sedam kilometara.

Do ostrva je moguće doći jedino brodom, a ono je nepravedno zanemareno u korist drugih, poznatijih letovališta u okruženju, i do danas nepopularizovano.

Najbliži aerodrom je u Kankunu, a u dogovoru s domaćinima se može organizovati prevoz. Vlasnici upozoravaju da oni koji imaju strah od macaklina – malih zelenih guštera, ne dolaze jer ih ima pregršt. Meštani ih tretiraju kao ljubimce koji se vrzmaju unaokolo, a ako je sudeći prema italijanskom verovanju da idu samo tamo gde su vlasnici dobri, onda nema razloga za strah.

Izvor: B92
Foto: B92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter