Izvor:
24.06.2019 u 14:52
0

MASOVNI TURIZAM NA TAJLANDU : Donosi čak petinu svih prihoda!

Iako se već sada muči sa prevelikim brojem turista, Tajland namerava da investira 13 milijardi dolara u širenje kapaciteta svog aerodroma i povezivanje većih terminala brzim železnicama i tako privuče još više posetilaca.

Preciznije, u narednih deset godina broj turista bi tako mogao da poraste za 60 posto, odnosno na neverovatnih 65 miliona godišnje.

Budući da tajlandskim aerodromima prođe puno više putnika nego što je to predviđeno, u planu je izgradnja dva nova terminala na bangkoškim aerodromima, kao i širenje još jednog u blizini rizorta "Pataja", a na to će Tajland potrošiti otprilike 13 milijardi dolara.

Time bi ukupni kapacitet tih aerodroma u sledećih pet godina porastao na otprilike 190 miliona putnika godišnje, što je čak 110 miliona više nego što je sada. Ali, poboljšanje saobraćajne infrastrukture nije dovoljno za održivost turizma.

Turizam je, naime, glavni motor ekonomije Tajlanda koji se upravo zbog velikog broja posetilaca ove godine može pohvaliti najjačom valutom na azijskom kontinentu.Tajland, naravno, nije jedina država sa problemom masovnog turizma.
I susedni Filipini i Indonezija imaju slične probleme, ali turizam na Tajlandu donosi čak petinu svih prihoda.

Izvor : B92.net
foto : Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter