Izvor:
14.09.2019 u 18:45
0

ZARAD KAFE I NA KRAJ SVETA: Zbog drugačijeg ukusa on je prešao kilometre! (FOTO)

Šta se dogodi kada neko živi za kafu i putovanja?

Čovek koji sebe naziva Vinter (Zima) za 22 godine posetio je 15.061 prodavnicu kafe svoje omiljene kompanije.

Njegova misija počela je 1997. godine kada je prvi put okusio espreso u Starbaksu u Teksasu. Tada je bilo 1.500 kafića širom Sjedinjenih Američkih Država i Vinter je odlučio da ih sve poseti. Kako je kompanija rasla, broj lokacija se povećao, a 30.000 lokala se otvorilo u Šendženu u Kini, pa je njegova misija postala sve teža.

Svaki vikend je posvetio putovanjima kako bi dospeo do kafe za koju kaže da mu se vremenom sve manje sviđa:

– Više ne uživam u kafi. Podnošljiva je, ali više nije dobra ili odlična – rekao je Vinter za medije.

Ipak, on nastavlja svoju misiju, a do sada je, osim do kafića u SAD, stigao do Bliskog istoka, Evrope i egzotičnih zemalja Pacifika.

Sav novac koji zaradi on ulaže kako bi putovao u potrazi za novim lokacijama kafea, a pošto je kvalitet kafe lošiji nego pre, Vinter pije espreso ili filter kafu.

Osim putovanja, ovaj poduhvat mu je doneo mnoga poznanstava:

– Starbaks mi je pružio veliki krug prijatelja – objašnjava on svoja poznanstva sa mnogobrojnim ljubiteljima kafe koje je sretao širom sveta.

Svestan je toga da je malo verovatno da će uspeti da obiđe apsolutno sve lokacije, ali ipak ne odustaje, jer za njega ovo predstavlja “ekstremni hobi“.

Izvor. 92putovanja
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter