Izvor:
06.11.2019 u 15:39
0

DA LI ĆE PASTI SA IVICE NIJAGARINIH VODOPADA: 100 GODINA na jednom mestu! Pogledajte O ČEMU je reč! (FOTO)

Barža je više od veka stajala u mestu na Nijagarinim vodopadima, a sad postoji mogućnost da padne preko ruba.

Otkako je zapela 1918. godine na rubu najvišeg od tri vodopada koji stvaraju spektakularno čudo prirode na reci Nijagari, gvozdena olupina barže ceo vek stajala je na istom mestu.

Reč je o plovnom objektu bez vlastitog pogona koji služi za prevoz tereta na rekama ili morima koje se u avgustu 1918. godine odvojilo od remorkera s dva člana posade Gustavom Lofbergom i Frankom Harisom.

Članovi posade su spaseni, ali barža je ostala zaglavljena u kamenu na kanadskoj strani Nijagarinih vodopada. Iako je vidljivo propadala kroz decenije, nije se pomerila sve do sada.

Na veliko iznenađenje mnogih, snažna oluja preokrenula je brod i pomakla sa otprilike 45 metara bliže vodopadu i par stotina metara od samog ruba.

Hoće li olupina pasti preko visokog ruba možda i najpoznatijeg vodopada na svetu? Lokalne vlasti tvrde da je olupina trenutno stabilna, ali niko ne zna hoće li tako i ostati.

Izvor: 92.putovanja
Foto. Arhiva/ekoblog.info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter