Izvor:
03.03.2017 u 09:38
0

ČUDO PRIRODE: Pogledajte fascinantni lavirint od leda na Tibetu! (VIDEO)

O glečerima se poslednjih godina, nažalost, obično govori kada je reč o globalnom zagrevanju, topljenju, pukotinama i potencijalnim katastrofama. Zato kada se kaže "glečer" retko ko pomisli na nešto što se nalazi na 5.500 metara nadmorske visine.

Fascinantno čudo prirode koje se nalazi u Tibetu zove se glečer Gangbu, udaljeno je 250 kilometara od Lase i predstavlja pravi lavirint napravljen od leda.

Reporteri kineske agencije Sinhua su pomoću drona opremljenog kamerom uspeli da nam približe kako izgleda naći se iznad impresivnih ledenih struktura.

Inače, glečeri se mogu pronaći na svim kontinentima, u čak 50 zemalja širom sveta – od Antarktika, preko Alpa i Kavkaza, do Himalaja i Stenovitih planina u SAD.

Izvor:vesti-online.com
Foto:Youtube/ New China TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter