Izvor:
16.08.2017 u 22:48
0

PAKUJTE SE, VREME JE ZA VIKEND LJUBAVI: 5 najromantičnijih gradova na svetu!

Ako želite pravu bajku, predlažemo da se sledeći gradovi nađu na vašoj travel listi!

vet je pun romantičnih destinacija. Iako je Pariz očigledan izbor, tu je još mnogo drugih gradova u kojima vidikovci, arhitektura i hrana mogu i te kako da probude strast.

Ono što jedan grad čini romantičnim su njegova arhitektura, ambijent i atmosfera, okruženje, restorani, sakriveni kafići, galerije prefinjene umetnosti i savršen i idiličan izgled tokom svih godišnjih doba.

Ako niste uspeli da se za Dan zaljubljenih organizujete i otputujete sa voljenom osobom u neki od romantičnih gradova, predlažemo da pogledate našu listu i priredite voljnoj osobi vikend ili godišnji odmor za pamćenje!

Buenos Ajres

Kod glavnog grada Argentine sve se vrti oko dve stvari – zabave i ljubavi. Grad u kojem je rodjen čuveni ples tango. Buenos Ajres jednostavno procveta čim sunce izađe, a romantiku i seksipil tanga upoznat ćete baš u starim plesnim klubovima u gradu. Metropola sa glamuroznim scenama tanga, ogromnim plesnim salama i velikim kafićima, talentovanim dizajnerima, fudbalerima, muzičarima. Ime grada ima značenje dobrog vazduha. Osetite sudar staromodnog senzibiliteta i savremene revolucije. Buenos Aires je centar biznisa, vlade i progresivnog razvoja. Sofisticiran, senzualan i ispunjen stvarima koje je neophodno videt i doživeti.

Pariz

Pariz je poznat kao najromantičniji grad na svetu. Čak i čuveni, pravi, poljubac nosi naziv francuski, a ako se uz sve uzmemo u obzir da se u ovom gradu možete ljubiti dok je iza vas Ajfelov toranj ili dok se voziti na reci Seini, ali i posetiti seksi mesto poput Mulen Ružs i sve to uz sjaj sveća, flašu savršenog crnog vina i najboljih francuskih sireva – Pariz definitivno s razlogom nosi titulu Amora među gradovima.

Bruš

Prelepa arhitektura i preukusne čokolade, to su dve asocijacije za Bruš. Idealno romantično mesto za parove koji ne vole gužvu i probijanje kroz masu. Ovaj grad je miran, a njegovi cvetnim mirisi u proleće učiniće da lepotu grada udahnete i osetite još više.

Kjoto

Kjoto je idilični grad, u kome ćete pronaći Japan iz vaše mašte. Parkovi i kanali obogaćeni mnogobrojnim trešnjama kao i prekrasni hramovi su nešto što ostavlja bez daha. U njemu se nalaze brojne zen bašte, kolibe pesnika sakrivene u drveću bambusa, hramovi sa svojim veličanstvenim kapijama, mistične gejše koje nestaju iza vrata tradicionalnih japanskih restorana, kao i zlatni hramovi koji magično plutaju na mirnim vodama. Svi prizori Kjota podsećaju nas na prizore iz bajki o Japanu i čine ga zaista čarobnim mestom.

Prag

Prekrasan srednjovjekovni grad noću zasvijetli posebnim svetlom. Šetajući starim ulicama i mostovima preko Vltave pod noćnim svetlima osećat ćete se kao da ste u drugoj dimenziji. On se nalazi na listi romantičnih gradova, zbog svog neumoljivog i nepobedivog šarma kojim jednostavno opija svakog posetioca i stanovnika. Arhitektura ovog grada oboriće vas sa nogu i ispuniće vam srce magičnom toplotom. Ukoliko želite pravo čarobno iskustvo, predlažemo vam da posetu Pragu ostavite za zimski period.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter