Izvor:
26.11.2017 u 04:02
0

MONAKO: Proširuju se jer milionerima ponestaje mesta za život! (VIDEO)

Druga najmanja država na svetu, Monako, veoma je atraktivna za bogataše koji žele da se otarase poreza, međutim, baš zbog svoje veličine, nema mnogo mesta za sve njih.

Upravo zbog toga je princ Albert II dao zeleno svetlu projektu kojim bi trebalo da se proširi obala.

U ovom poreskom raju vlada prava nestašica nekretnina za 2.700 multimilionera, koliko se očekuje da će se naseliti u Monako u narednih 10 godina.

U Monaku živi oko 38.000 ljudi, a otprilike 35 od 100 stanovnika su milioneri.

Projekat nalaže da će novo naselje Portije Kouv dodati 6 novih hektara na postojeću teritoriju od 2 kvadratna kilometra. Na novom prostoru će moći da se izgradi 120 luksuznih kuća.

Trenutna cena nekretnina u Monaku iznosi 90.900 evra po kvadratnom metru. Konstantna "nestašica" nekretnina vinula je cene u nebo.

Osim toga, posebna pažnja obratiće se i na živi svet. Sve najvažnije morske vrste prebačene su u rezervat u kome se nalazi veštački koralni greben sačinjen uz pomoć 3D printera.

Inače, da bi se neko prijavio da živi u Monaku, mora da dokaže da ima prebivalište, zatim otvara račun u banci u Monaku i uplaćuje depozit od najmanje 500.000 evra, a mora da boravi u Monaku barem 6 meseci godišnje.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter