Izvor:
07.12.2017 u 22:13
0

NAJLEPŠI DRVENI TORANJ NA SVETU: Sa njega se pruža fenomenalan pogled!

Zaštitni znak austrijske pokrajine Koruške definitivno je vidikovac na planini Piramidenkogel, koji se nalazi tik uz slovenačku granicu.

Iako obilazak po ovo kraju i uspon do vidikovca u svako godišnje doba pruža posebno iskustvo, najbolje je ipak vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Drveni toranj na Piramidenkogelu visok je 100 metara. Kada se popnete na njega naći ćete se na više od 900 metara nadmorske visine i imati jedinstveni pogled na zimsku "jezersku" okolinu pokrajine Koruške.

U podnožju tornja svetlucaće se božićni sajam na kom lokalne zanatlije izlažu i prodaju svoje rukotvorine, božićnu atmosferu upotpuniće i posebne muzičke grupe. Kada se spustite uživaćete u pogledu na toranj koji poprima čaroban izgled u vreme Božića.

Cena ulaznica za odrasle je 21,90 evra, za decu iznad 6 godina 10,90, a za decu do 6 godina je besplatno. Ako idete u grupi većoj od 20 ljudi, može se ući za 9 evra.

Do Piramidenkogela možete doći autobusom i brodom iz Klagenfurta.

B92.net
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter