Izvor:
18.06.2019 u 14:38
0

VIRTUELNA TRKA SA ŽIVOTINJAMA: 22. juna na Sava Promenadi!

Kako izgleda kada pokušate da prestignete kengura, crnu mambu ili geparda, saznaće svi koji budu učestvovali u "National Geographic" virtuelnoj trci 22. juna na Sava Promenadi, najavili su organizatori.

Prema podacima, najbolji trkači na svetu dostižu brzinu od 37,6 kilometara na sat, ali da li ste se ikada zapitali da li su brži od najboljih trkača iz životinjskog sveta.

Ovaj interesantan projekat inspirisan je brzinom kretanja životinja, a zasniva se na autentičnim podacima Instituta za fiziku, Univerziteta u Beogradu koji je izračunao prosečnu brzinu 15 različitih životinja.

Ideja je da se mališanima, kao i deci starijeg uzrasta, omogući da na 20 metara dugoj atletskoj stazi dožive jedinstveno iskustvo utrkivanja sa divljim životinjama.

Iako će pored trkača na velikom ekranu trčati virtuelne kopije životinja, brzina kojom će se kretati odgovara njihovoj stvarnoj brzini u prirodi.

U događaju će uživati i ljubitelji životinjskog sveta, jer će zahvaljujući spoju moderne tehnologije i fizičke aktivnosti, moći da nauče zanimljivosti o stanovnicima koji vladaju različitim predelima naše planete.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter