Izvor:
24.10.2019 u 01:32
0

OVO MORATE DA ZNATE: Proverite u par koraka vaš MOTOR! Saznajte na vreme ŠTA NE VALJA!

Nije lako izabrati polovan automobil, mnogo je faktora koje treba ispratiti, a svakako je najvažniji motor.

S obzirom da ne postoji pouzdan način da se proveri tačna kilometraža, važno je bar donekle utvrditi stanje u kojem se nalazi.

Osim nekih očiglednih znakova koji na to ukazuju, mnogo je više onih "skrivenih", a koji mogu zadati glavobolje novom vlasniku.

Stručnjaci daju nekoliko saveta kako da se ustanovi prisustvo ozbiljnih problema.

Pre svega, potrebno je obratiti pažnju na izgled motornog prostora – prisustvo prljavštine, mrlja od ulja…

Jer i preterano čist izgled motora i odsustvo bilo kakve prljavštvine i tragova ulja mogu biti jasan znak da se nešto "krije".

Naravno, pre svega je potrebno proveriti stanje ulja u motoru. Filter ulja bi trebalo da bude čist sa unutrašnje strane, bez plaka ili prljavštine, a samo ulje "svetlo" što ukazuje na redovnu zamenu.

Tu je i boja auspuha koja ukazuje na stanje motora. Neophodno je proveriti i pritisak izduvnih gasova, čije odsustvo može ukazivati na sagorevanje sistema.

Stanje motora se značajno testira i samom vožnjom, prilikom koje se mogu osetiti i čudi nepravilnosti u radu kroz neprirodan zvuk, nemiran rad, vibracije…

Nakon vožnje se savetuje nova provera izgleda motora i eventualna pojava svežih tragova.

Izvor: b92.net
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter